Konaković posjetio policajca koji je spasio djevojku iz rijeke

Radiosarajevo.ba
Konaković posjetio policajca koji je spasio djevojku iz rijeke
Premijer KS Elmedin Konaković, u pratnji ministra MUP-a Kantona Sarajevo Vedrana Mulabdića i policijskog komesara – načelnika Sektora uniformisane policije Mevludina Halilovića, posjetio Četvrtu policijsku upravu.

Neposredni povod današnje posjete jeste  spašavanje od utapanja djevojke u rijeci Željeznici u petak 09. decembra.

Naime, policajcu koji je spasio djevojku, službenika Četvrte PU Elviru Husiloviću, Konaković je u svoje lično ime, ime Vlade KS, ali i svih građana Kantona Sarajevo, izrazi zahvalnost i odao dužno poštovanje na njegovoj hrabrosti, profesionalizmu i spremnosti da izvršavajući svoju dužnost i spašavajući djevojku iz rijeke,  izloži opasnosti i sopstveni život.

"Ovo su primjeri koji svima nama vraćaju povjerenje u ljude, ali i u sistem i institucije koje ga predstavljaju", kazao je između ostalog premijer Konaković, naglasivši da ovakav slučaj nije usamljen i da smo svakodnevno svjedoci situacija u kojima policijski službenici pokazuju spremnost da, štiteći živote i imovinu naših sugrađana, nesebično opasnosti izlažu i svoje živote.  

Naravno, sastanak je iskorišten i za kraću analizu trenutne sigurnosne situacije  na području Kantona Sarajevo, tokom koje je premijer informiran  o aktuelnim, ali i predstojećim planskim aktivnostima nadležnih službi Uprave policije MUP-a KS,  te nekim problemima sa kojima se policijski službenici susreću tokom obavljanja svojih svakodnevnih poslova.

Premijer Konaković je naglasio spremnost Vlade Kantona Sarajevo da, u svakom segmentu i u okviru svojih zakonskih nadležnosti, a  u smislu materijalno-tehničke opremljenosti i kadrovske popunjenosti, podrži i pomogne  MUP-u  Kantona Sarajevo da se na pravi način suprotstavi složenim sigurnosnim izazovima na koje u svome radu nailazi.  

Zajednička ocjena je da će samo zajedničkim naporima, saradnjom i maksimalnim zalaganjem svih odgovornih  MUP-u Kantona Sarajevo i uz adekvatnu podršku Vlade KS, sigurnosna situacija biti na zadovoljavajućem nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak