Sarajevo: Predstavili se kao policija, pa oteli i opljačkali mladića

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Predstavili se kao policija, pa oteli i opljačkali mladića
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nevjerovatan slučaj prijavio je sinoć jedan od stanovnika Kantona Sarajevo, koji je prvo otet, a zatim i opljačkan u Trnovu.

Osoba inicijala L. A. sinoć je ovaj slučaj prijavila u službenim prostorijama IV Policijske uprave, kazavši kako su ga dva sata ranije, u ulici Mratnjevače na području općine Ilidža, zaustavila tri maskirana lica, koja su mu se predstavila kao policija, stoji u službenom izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno, ubrzo su tri nepoznata lica, uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebom fizičke snage, "uhapsili" osobu L. A., a potom su je putničkim motornim vozilom mercedes, plave boje, prevezli na lokalitet "Mala Grkarica" u općini Trnovo.

Prema izjavi prijavitelja prekršaja, nepoznata lica su mu otuđila određenu sumu novca, mobilni telefon i lične dokumente, a zatim su se udaljila u nepoznatom pravcu.

"Obilaskom navedenog lokaliteta, pronađeno je napušteno vozilo marke mercedes, plave boje, koje će biti prevezeno u prostorije MUP-a, radi potrebnih provjera i vještačenja. O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije