Edukativni video: Kako pravilno odlagati otpad

0
Radiosarajevo.ba
Edukativni video: Kako pravilno odlagati otpad

Kao što je i najavljeno ranije, KJKP RAD d.o.o. Sarajevo nastavio je sa aktivnostima na edukaciji stanovništva o pravilnom postupanju sa otpadom i odlaganjem selektivno prikupljenog otpada na zelene otoke u pripadajuće kontejnere.

Pored otpada proizvedenog u domaćinstvima, a kao česta pojava koju imamo prilike vidjeti posebno u jesenjem i proljetnom periodu jeste odlaganje zelenog otpada koji potiče iz vrtova, voćnjaka ili bašti u kontejnere koji su namijenjeni za odlaganje komunalnog kućnog otpada.

Tim povodom urađen je poseban dio u videu koji se odnosi na kompostiranje i način kako da od zelenog otpada u kombinaciji sa biootpadom iz domaćinstva može iskoristiti kao resurs koji će se koristiti kao prehrana u voćnjacima, vrtovima i baštama umjesto umjetnih gnojiva.

Alma je s troje djece skočila u rijeku, suprug uhapšen: ‘Svađali su se i tjerao je iz kuće‘

"Navike je najteže promijeniti, ali nije nemoguće, samo je potrebno malo više vremena da bi se to realizovalo.

Donosimo Vam kratki, edukativni video koji će pomoći u promjenama navika i postepenom smanjenju ukupne količine proizvedenog otpada u domaćinstvima", napisali su iz RAD-a na svojoj Facebook stranici

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak