Kapidžić iznio jeziv scenarij: 'Zbog Trebevića će se desiti havarija, dio Baščaršije će poplaviti'

20
Radiosarajevo.ba
Kapidžić iznio jeziv scenarij: 'Zbog Trebevića će se desiti havarija, dio Baščaršije će poplaviti'

Zastupnik Faruk Kapidžić (SDA) tokom Skupštine kantona Sarajevo koja je nastavljena u ponedjeljak, 28. oktobra, upozorio je na dešavanja na Trebeviću i opasnost od klizišta koja će, kako on navodi, izazvati opasnost.

"Treba pripremiti novac, jer će klizište  kliznuti prije ili kasnije. Napravit će havariju sličnu onoj u Jablanici. Gore na Trebeviću će se desiti havarija na dva mjesta....

Jedna havarija će biti prema kućama na Toki Džeki, a druga havarija prema Miljacki s druge strane Brusa", upozorio je Kapidžić.

Nađen pas u Donjoj Jablanici: Traži se vlasnik, je li ovo vaš ljubimac?

On kaže da će obje havarije nastati zbog velikih investicija u Republici Srpskoj, na graničnom području dva entiteta.

"Dio prema Brusu će sav kliznuti i začepit će Miljacku. Napravit će trenutni prekid vode. Onda će to probiti i poplaviti Baščaršiju. Napravit će havariju, kao i na kućama, koje se nalaze odmah ispod klizišta", dodao je Kapidžić te dodao da Zavod za izgradnju ovo pitanje trebao da forsira.

Zastupnik Kapidžić je za Radiosarajevo.ba kazao da je ovo pretpostavka najgoreg mogućeg scenarija.

"Ovo ne znači da će biti, ali se mora djelovati. Kada sam vidio snimke, procjep je ogroman. Znam da može biti havarija velika. Kada to krene, teško će se zaustaviti", dodao je Kapidžić.

Naglasio je da zavod za izgradnju mora alarmirati Vladu KS.

"A onda Vlada KS treba alarmirati nadležne iz RS-a i sve ograditi žutom trakom. Analizirati dobro i spriječiti teške moguće posljedice", dodao je Faruk Kapidžić za Radiosarajevo.ba.

Sjednica Skupštine KS: Usvojen Zakon o registru finansijskih obaveza

Na kraju rasprave, zastupnici su usvojili Odluku o usvajanju Programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2024. godinu.

Sjednicu Skupštine KS pratite uživo putem portala Radiosarajevo.ba:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak