Kanton ponudio finansiranje XII transferzale: Od Stupa do granice entiteta

Radiosarajevo.ba
Kanton ponudio finansiranje XII transferzale: Od Stupa do granice entiteta

Nastavak izgradnje XII transferzale od Stupske petlje do granice entiteta, te izgradnja gradske brze ceste bio je povod današnje posjete ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete i direktora Direkcije za puteve KS Selmira Kovača Javnom preduzeću Ceste Federacije u čijoj je nadležnosti izgradnja ovih saobraćajnica.

U razgovoru sa direktorom i izvršnim direktorom za tehničke poslove JP Ceste Federacije Ljubom Pravdićem i Dedom Pjanićem, ministar Šteta je iskazao spremnost Kantona da finansira i stavi na raspolaganje sve resurse u cilju intenziviranja nastavka izgradnje XII transverzale.

"Zbog važnosti ove saobraćajnice ali i odgovornosti prema građanima, Kanton Sarajevo se ponudio Cestama Federacije u finansiranju ovoga projekta", izjavio je ministar Šteta, navodi se u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je dogovoreno, u narednih 30 dana izvršit će se revidiranje postojeće dokumentacije i početi sa izradom elaborata eksproprijacije nakon čega će se dogovoriti budući koraci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak