Dugoročni projekat uređenja lokalne zajednice: Stanari na Koševskom Brdu dobili novi prilaz zgradama

5
Radiosarajevo.ba
Dugoročni projekat uređenja lokalne zajednice: Stanari na Koševskom Brdu dobili novi prilaz zgradama

Iako su lokalni izbori završeni, nezavisni kandidat za načelnika Općine Centar Sarajevo Hajrudin Mulić nastavlja sa aktivnostima po kojima je bio prepoznatljiv u predizbornoj kampanji.

Nakon uređenja sportskih i dječijih igrališta, suterena ispred stambenih objekata i prilaza zgradama, on je dan nakon izbora počeo, a sedam dana nakon toga i završio uređenje kompletnog prilaznog platoa u ulici Muhameda Hadžijahića na Koševskom Brdu.

"Stanari iz ulaza 17 i 19 u Ulici Muhameda Hadžijahića su mi se obratili i zamolili da uradimo prilaz ovoj zgradi, što su od Općine tražili čitavu deceniju unazad. Naravno da sam to sa zadovoljstvom prihvatio i zaista se nadam da sam im pomogao, ali i da će ovaj gest zapravo biti poruka nadležnim da se ozbiljnije pozabave sa ovakvim i sličnim problemima koji opterećuju živote ljudi u Centru", rekao je Hajrudin Mulić.

Atentat u Austriji: Ubijen gradonačelnik, policija traga za napadačem

On je naveo da je projekat "Svi u centru pažnje" dugoračan odgovor na probleme lokalne zajednice i da će svakako biti nastavljen i to uz podršku brojnih drugih kako pravnih tako i fizičkih lica, koja su mu se u međuvremenu pridružila.

Mulić je također najavio da će općinskoj administraciji okupljeni oko ovog projekta nastojati da pomognu u rješavanju problema građana, ali da će i dalje kritizirati i tražiti od nadležnih da rade na uređenju lokalne zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak