Adnan Šteta obišao radove na Skenderiji i za naš portal govorio o trenutno najvećem projektu u gradu

4
I. M.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas, 22. jula, radove na glavnoj saobraćajnici na Skenderiji te je tom prilikom govorio za portal Radiosarajevo.ba

Ministar Adnan Šteta je naveo da su radovi na glavnoj gradskoj saobraćajnici počeli 15. jula te da se radovi završavaju u planiranom roku. 

"Prošlog ponedjeljka su počeli radovi na glavnoj gradskoj saobraćajnici. Radi se o jednom od najvećih, a i najtežih projekata za raditi u samom centru grada uzimajući u obzir da ovom saobraćajnicom dnevno prođe oko 34.000 vozila. U ovih sedam dana uradili smo sve što smo planirali. Sa lijeve strane se dižu trotoari i dio saobraćajnice", rekao je Šteta za portal Radiosarajevo.ba

Nova informacija iz Hrvatske: Raste broj ubijenih u pucnjavi u Daruvaru, žena preminula u bolnici

Ministar je pojasnio da je ovo prva faza projekta te da će se rekonstruisati saobraćajnica na relaciji Skenderija-Ćumurija, a dužina ove dionice je jedan kilometar i 60 metara. Planirano je da će se ovaj dio radova završiti do kraja 2024. godine. 

Pogledajte kako napreduju radovi na novom kružnom toku u Sarajevu

"Bitno je naglasiti da prije početka Sarajevo Film Festivala stat ćemo sa radovima i vratiti saobraćajnicu u prvobitno stanje da ne bi imali problema u vidu nefunkcionisanja javnog prijevoza, a i zbog velikog broja gostiju koje očekujemo na festivalu. Onda nastavljamo nakon toga", istakao je Šteta. 

I. M.: Radovi na Skenderiji

Ukupna dionica koja će se rekonstruisati je Skenderija-Vječna vatra.

"Mi ove godine radimo dionicu do Ćumurije od kilometar i 60 metara, a ukupna je dionica 2,8 kilometara. Druga dionica, koja će se raditi iduće godine, je Ćumurija - Vijećnica i treća dionica je Vijećnica - Vječna vatra", naveo je ministar. 

Adnan Šteta podijelio lijepe vijesti: 'Svih 15 novih Stadler tramvaja je stiglo u Sarajevo'

Šteta je kazao da se očekuje da će se radovi završiti u dvije građevinske sezone te je naglasio da se radi o sredstvima iz budžeta Kantona Sarajevo.

I. M.: Adnan Šteta obišao radove na Skenderiji

"Nisu kreditna sredstva i nismo ih sve mogli obezbijediti u jednoj godini, ali ćemo imati ovaj prsten od Skenderije do Vječne vatre završen. On je u jako lošem stanju kao što svi možemo vidjeti, nije siguran ni za javno prijevoz ni za saobraćaj, a nakon radova ćemo imati jednu sigurno saobraćajnicu uz nove trotoare koji će biti sigurni za pješake", rekao je Adnan Šteta za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak