Ademović: "Pozivam načelnika Mandića da umjesto 'lova na vještice' počne rješavati probleme građana"

5
Radiosarajevo.ba
Ademović: "Pozivam načelnika Mandića da umjesto 'lova na vještice' počne rješavati probleme građana"

Vijećnik u Općinskom vijeću Centar Sarajevo Jasmin Ademović jedan je od potpisnika referenduma za opoziv načelnika Srđana Mandića, a danas je uputio nove kritike na rad načelnika.

Ademović je u saopćenju za javnost naveo problem građana u ulici Hadži-Sulejmanova na potezu između ulica Sepetarevac i Sarač Ismailova gdje je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže i priključaka.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

"Pozivam načelnika Mandića da umjesto 'lova na vještice' na društvenim mrežama počne rješavati probleme građana u Hadži-Sulejmanovoj ulici.

U mjesnom području Mejtaš II, u ulici Hadži-Sulejmanova na potezu između ulica Sepetarevac i Sarač Ismailova izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže i priključaka. Investitor navedenih radova je KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo, dok su izvođači radova JV Mibral d.o.o. Sarajevo i Higra d.o.o. Bijeljina. Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže, izvođač radova je planirao asfaltiranje samo dijelova ulice koji su oštećeni iskopom, međutim, nakon intervencije građana ovih ulica, ali i KJKP VIK Sarajevo, Općina Centar je pristala da se navedene ulice u potpunosti asfaltiraju o trošku budžeta Općine Centar, iz prostog razloga što je jedino asfaltiranje čitave ulice funkcionalno rješenje. U tom cilju formirana je zajednička komisija KJKP VIK Sarajevo i Općine Centar, izvršen je obilazak terena i dogovoreni su daljnji koraci. Pred samu realizaciju, Općina Centar na čelu sa načelnikom Mandićem odustaje od asfaltiranja čitave ulice bez valjanog obrazloženja.

Danas sam se u 12 sati sastao s okupljenim građanima ove i susjednih ulica koji pristaju jedino na asfaltiranje čitave ulice, uključujući i trotoar, te jasno ističu da neće dozvoliti parcijalno asfaltiranje iskopanih i oštećenih dijelova.

Vijećnici Općine Centar izglasali opoziv načelnika, Srđan Mandić napustio sjednicu

Insistiram od načelnika Mandića da izdvoji obećana sredstva (podsjećam, budžet Općine Centar u rebalansu iznosi skoro 80 miliona KM!) i u skladu s zahtjevima građana ovoga područja zahtijevam da se sistemski i funkcionalno asfaltira čitava ulica, a što je praksa ukoliko je većina površine oštećena, kako i jeste u ovom slučaju.

Građani svih mjesnih područja nam se redovno obraćaju s problemima karakterističnim za njihova mjesna područja, a koji bi se lako mogli riješiti da postoji volja i sposobnost. Načelniče Mandiću, i dalje ste načelnik i s tim u vezi obavezni ste rješavati ove i mnoge druge probleme građana iz svih mjesnih područja Općine Centar", poručio je Ademović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak