NiP Centar ne odustaje od opoziva Mandića: Konaković je znao za naše probleme

8
Radiosarajevo.ba
NiP Centar ne odustaje od opoziva Mandića: Konaković je znao za naše probleme
Foto: Naša stranka / Srđan Mandić

Sejad Đozo (NiP), predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar saopćiop je da mu je žao što ranije vijećnici nisu tražili opoziv načelnika Srđana Mandića.

U saopćenju je objasnio ključne razloge za pokretanje opozivana.

"16 vijećnika je potpisalo inicijativu za opoziv načelnika, od toga svih devet iz NiP-a. Koji su razlozi zbog koji ste pokrenuli opoziv načelnika Mandića?

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Ključni razlozi za pokretanje procesa opoziva načelnika su:

- nerealiziranost projekata od životne važnosti za sve stanovnike naše lokalne zajednice, s tim da posebno moram istaći one koji žive u rubnim dijelovima naše općine - vodosnabdijevanje, izgradnja, rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnja putne komunikacije, sancija klizišta, legalizacija stambenih objekata i mnogi  drugi;

- kršenje zakona, neprimjenjivanje presude Ustanovnog suda FBiH i višeg broja rješenja tj. naloga Upravne inspekcije Kantona Sarajevo, što se vidi kroz nezakonito donošenje Odluke o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji organa uprave tj. Općine Centar, kontinurano dovođenje savjetnika za različite oblasti, iako je na snazi zakon koji to zabranjuje, te potpisivanje ogromnog broja ugovora o djelu na već sistematizovana i popunjena radna mjesta, čime su nesavjesno i protivno zakonskim odredbama potrošene značajne količine budžetskog novca tj. novca građana;

Srđan Mandić o pojedinim vijećnicima NIP-a: "Džaba – to je SDA DNK, geni su im mutirani"

Srđan Mandić o pojedinim vijećnicima NIP-a: "Džaba – to je SDA DNK, geni su im mutirani"

- neispunjavanje i ignorisanje skoro svih zaključaka i inicijativa vijećnika, a koje su imale za cilj poboljšanje života građana i rješavanje njihovih svakodnevnih životnih problema;

- apsolutno soliranje u radu, izbjegavanje svakog vida saradnje i dogovora, nepoštivanje principa i mjera Sarajevskog dogovora kojeg je potpisala Trojka i mnogi drugi razlozi.  

Posebno želim istaći da je 16 vijećnik potpisalo inicijativu, dok je njih 18 glasalo za Odluku o opozivu načelnika. Među 16 vijećnika niti jedan nije iz SDA, tako da je čista laž da smo mi ovu odluku donijeli tobože u dogovoru sa ovom strankom. Kada već pominje ovu stranku, treba pitati načelnika zašto je slao svoje emisare u pregovore s njenim klubom u Općinskom vijeću Centar, prije otprilike 18 mjeseci, kada smo prvi put javno počeli govoriti o na radu i javašluku načelnika.

Ademović: "Ne želim biti načelnik Centra, Mandić je neradnik i nije u stanju potrošiti 50% budžeta"

Ademović: "Ne želim biti načelnik Centra, Mandić je neradnik i nije u stanju potrošiti 50% budžeta"

S ove vremenske distance, jedino za čim žalim jeste činjenica što nismo tada pokrenuli proces opoziva načelnika, jer bi imali više vremena da uradimo značajne i važne projekte koji bi unaprijeli život naših stanovnika i nas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije