Visoko: Priveden i četvrti pomagač Sejfovića, poznat identitet uhapšenih

E. H.
Visoko: Priveden i četvrti pomagač Sejfovića, poznat identitet uhapšenih
U velikoj akciji koju provode ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona u Visokom je danas uhapšena i četvrta osoba zbog sumnje da je pomogla Amelu Sejfoviću pri bijegu iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Ova osoba, zajedno s još tri, uhapšena je prema naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, u saradnji s MUP-om KS-a, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva KS-a Azra Bavčić.

Ona je navela kako se za sve uhapšene sumnja kako su pomogle Amelu Sejfoviću prilikom bijega, odnosno, da su počinile krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i protuzakonito oslobođenje uhapšene osobe, te da se sve osobe nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS-a.

Kako prenosi portal Visoko.co.ba, u Visokom su danas uhapšene osobe inicijala S.A, S.N, H.E, i F.M, svi iz Visokog.

Tužilaštvo KS-a ranije je uputilo Općinskom sudu Sarajevo zahtjev za jednomjesečni pritvor čuvarima Nikoli Simiću i Arminu Delaliću te medicinskom tehničaru Igoru Milošu, koji se sumnjiče za pomaganje pri bijegu, dok je jedna osoba koja je bila osumnjičena za ovo krivično djelo puštena na slobodu nakon ispitivanja.

Podsjećamo, šest osoba je uhapšeno u ponedjeljak zbog sumnje da su pomagali Sejfoviću prilikom bjekstva, četiri osobe u KPZ-u Sarajevo i dvije osobe iz Zeničko-dobojskog kantona. Svih šest osoba predato je proteklih dana u nadležnost Tužilaštva KS-a, a za tri osobe do sada je predložen pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak