Velika policijska akcija: Otkrivena plantaža marihuane u BiH, dva lica uhapšena

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija: Otkrivena plantaža marihuane u BiH, dva lica uhapšena

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u subotu, 8. juna, na području Mokrog, opština Pale, otkrili plantažu opojne droge marihuana. Plantaža je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

Tokom akcije otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1152 zasada stabljike koji svojim izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuane, kao i oprema za uzgoj iste, te velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj laboratoriji.

Također, pronađeno je 13 kilograma biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, a koja je bila spremna za prodaju.

Stravična nesreća na reli utrci: Automobil sletio sa staze i usmrtio gledaoca (22)

U sklopu operacije sprovedeni su pretresi na dvije lokacije, a dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama" propisano Krivičnim zakonikom RS.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predate u dalju nadležnost postupajućeg tužioca.

Sve navedene aktivnosti su sprovedene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak