Uspješna policijska akcija: Uhapšene četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira

1
Radiosarajevo.ba
Uspješna policijska akcija: Uhapšene četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira

Policijski službenici PU Hadžići i Trnovo uhapsili su u noći sa nedjelje na ponedjeljak, 28. oktobra, uhapsila četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Dana 28. oktobra 2024. godine u 00.30 sati, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo uhapsili su M.T., rođen 1994. godine u Suhodolu, nastanjen u Hadžićima, E.Đ., rođen 2003. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.B., rođen 1997. godine u Njemačkoj, nastanjen u Hadžićima i A.M., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanje.

Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili prekršaje iz člana 8. stav 5. tačke a. i član 8. stav 2. tačke j. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo.

Nezapamćen incident u Italiji: Hrvatski stručnjak se potukao s fudbalerom Rome

Imenovani su prethodnog dana oko 23.30 sati u ulici Hadželi, općina Hadžići, narušavali javni red i mir učestvovanjem u tuči, kao i korištenjem petardi i drugih pirotehničkuh sredstava.

Obaviješten je dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopštili su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak