Pokušaj otmice u Trebinju: Trojica mu prepriječila put i ušla u automobil

0
Radiosarajevo.ba
Pokušaj otmice u Trebinju: Trojica mu prepriječila put i ušla u automobil
Twitter / Policija

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su 25. oktobra Okružnom javnom tužiteljstvu u ovom gradu predali Trebinjca M.K. koji je istog dana uhapšen zbog sumnje u otmicu.

Prethodno su policajci 24. loktobra zaprimili prijavu od D.Š. iz Trebinja da su mu 23. oktobra, oko 19 sati, tri nepoznate osobe prepriječila put, bez njegovog odobrenja ušla u automobil i uz prinudu se vozili s njim određeni dio puta, prenosi Hercegovinainfo.

Neslužbeno, riječ je o trebinjskom advokatu Draganu Škuletiću.

Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

"Odmah po zaprimanju prijave, policajci su obavijestili Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju koje je naložilo da se poduzmu sve mjere i radnje s ciljem otkrivanja počinitelja i dokumentiranja otmice", rečeno je iz trebinjske policije.

Policija nastavlja dalji rad na identifikaciji druge dvije osobe koje su sudjelovale u otmici.

Nebojša Vukanović na svom blogu tvrdi da je Miljan Korać, sin Dragana Koraća, vlasnika firme APIS, i brat budućeg odbornika SNSD-a u Skupštini grada Trebinja, sa više osoba organizovao otmicu advokata Dragana Škuletića u centru Trebinja.

Kao drumski razbojnici, grupa mladića predvođena mlađim Koraćem presjekla je put advokatu Škuletiću, uletjela u njegov automobil, potom ga otela, uz psovke i prijetnje, te natjerala da razgovara sa Draganom Koraćem, a sve se odigralo u centru Trebinja, u blizini naselja Luč.

"Povod i razlog su sudski procesi koje Korać i firma APIS vode sa drugim firmama, a koje zastupa Škuletić, a Koraći su nezadovoljni presudama te su nakon otmice prijetili advokatu i govorili kako su moćni, jer su bogati i dio vlasti, pa vjerovatno misle da mogu nekažnjeno raditi šta hoće. Slučaj je prijavljen policiji, a u kratkom telefonskom razgovoru advokat Škuletić mi je potvrdio da je bio otet, te da je otmičaru Koraću nakon prepoznavanja određen pritvor", kazao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije