Uhapšena dva muškarca u BiH: Iznajmili vozila da bi krijumčarili strance

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšena dva muškarca u BiH: Iznajmili vozila da bi krijumčarili strance

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gorica, 23. augusta 2023. godine, lišili su slobode dvojicu državljana Republike Turske, nakon što su otkrivena u krijumčarenju 13 stranih državljana.

Naime, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočena je grupa ljudi koja se kreće u graničnom pojasu na području Posušja.

Pregledom terena, zajednička ophodnja pripadnika Granične policije BiH i Postrojbe granične policije Imotski Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske pronašla je u šumotivom dijelu dvojicu državljana Sirije i 11 državljana Republike Turske, među kojima je bilo i maloljetnih osoba.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana Republike Turske, M.G. (1999.) i N.B. (1974.), koji su strane državljane krijumčarili u iznajmljenim dvama vozilima Mercedes, nacionalnih oznaka BiH.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem su nalogu osumnjičeni državljani Turske lišeni slobode i u toku dana, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, bit će predati Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Na području Bijeljine spriječeno krijumčarenje 20 stranih državljana

Također, izvršen je pretres vozila i osoba pri čemu su privremeno oduzeti novac i drugi dokazni materijali.

Krijumčareni strani državljani su ispitani u svojstvu svjedoka i daljnji rad nad njima nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, saopštili su iz Granične policije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak