Uhapšen Amir Pašić Faćo - sudska policija ga odvela prema sudu van Sarajeva

4
Radiosarajevo.ba

Amir Pašić Faćo ponovo je uhapšen.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba iz Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, njihovi službenici locirali su Faću jutros i sproveli ga prema sudu u Banjoj Luci.

"Obavještavamo Vas da je Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, Centar sudske policije u Kantonu Sarajevo, dana 1. februara 2024. godine, postupio po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci broj, 71 0 K 414537 23 Kps od 10. januara 2024. godine, kojom je naloženo dovođenje optuženog A.P. iz Sarajeva u prostorije  navedenog suda", kazali su nam u Sudskoj policiji

Podsekretarka američkog State Departmenta boravi u BiH: Planirana posjeta Potočarima

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku, naglasili su.

Nezvanično, banjolučki sud pokrenuo je proces protiv njega zbog prijetnji jednom političaru.

Amir Pašić Faćo pušten na slobodu

Inače, Faćo je poznato lice sa stubaca 'crne hronike' u bh. medijima već dugi niz godina. Danas je i popularni 'tiktoker', kojeg na ovoj društvenoj mreži prati više od 44 hiljade ljudi.

Posljednji put je uhapšen krajem novembra prošle godine, jer je prijetio sudiji Općinskog suda u Sarajevu. Sud mu nije odredio pritvor. Također, prvog dana ove godine u Sarajevu je uhapšen Benjamin Delalić, pod sumnjom da je pucao na Amira Pašića Faću. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak