Ubistvo u BiH: Muškarac pronađen mrtav u kući, uhapšena jedna osoba

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo u BiH: Muškarac pronađen mrtav u kući, uhapšena jedna osoba

Beživotno tijelo 47-godišnjeg muškarca pronađeno je u nedjelju, 11. augusta, u kući na području Sapne.

Kako je navedeno iz Uprave policije MUP-a TK, njihovi službenici su dobili prijavu da se u kući na području općine Sapna nalazi beživotno muško tijelo, a zbog sumnje na počinjeno ubistvo jedna osoba je uhapšena.

"Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici su odmah izašli na lice mjesta, a tom prilikom su potvrđeni navodi prijave te je utvrđeno da se radi o S. M., rođen 1977.godine. Njegovu smrt je konstatovao dežurni ljekar – mrtvozornik Doma zdravlja Sapni", dodali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su tužilac i policijski službenici Sektora kriminalističke policije.

Završena Olimpijada u Parizu: BiH među četiri države koje nemaju niti jednu medalju

"Sve daljnje istražne mjere i radnje poduzimaju se po nalogu postupajućeg tužioca. Preduzetim operativnim radnjama policijskih službenika, došlo se do saznanja da se radi o krivičnom djelu ubistvo te je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo istog dana lišen slobode E. A., rođen 1991.godine iz Sapne", naveli su iz kantonalne policije.

Osumnjičeni je priveden u službene prostorije radi kriminalističke odrade, nakon koje će uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak