Ubistvo u BiH: Komšija napao komšiju nožem - osumnjičeni ima 63 godine, a žrtva 66

0
Radiosarajevo.ba
Ubistvo u BiH: Komšija napao komšiju nožem - osumnjičeni ima 63 godine, a žrtva 66
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

M. B. (63) iz Milića uhapšen je zbog sumnje da je ubio komšiju R. M. (66) kojeg je pijan napao nožem u mjestu Krajčinovići kod Milića.

Zločin se dogodio jučer, 2. augusta, oko 15.45 časova na lokalnom putu u Krajčinovićima. Kako javljaju lokalni mediji, svemu je prethodila svađa između komšija. M. B. je navodno kod sebe imao nož koji je tokom svađe potegao i nasrnuo na komšiju i nanio mu dvije ubodne rane. Žrtva je nakon ranjavanja prevezena u Hitnu pomoć, ali je ubrzo podlegao.

”Dežurni ljekar Doma zdravlja Sveti Nikola obavijestio je PS Milići da im je dovezen R.M. koji je podlegao povredama zadobijenim od uboda noža”, saopšteno je iz PU Zvornik.

Bh. meteorolozi nemaju dobre vijesti: "Suša se nastavlja do daljnjeg"

Bh. meteorolozi nemaju dobre vijesti: "Suša se nastavlja do daljnjeg"

Pojašnjavaju da je, postpuajući po prijavi, policija došla do saznanja da je zločinu prethodio verbalni i fizički napad između R.M. i M.B. koji je pronađen i uhapšen. ”Izvršenim alkotestiranjem kod M.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,85 g/kg”, navode u policiji.

Dodaju da su uviđaj na licu mjesta izvršili policijski službenici PU Zvornik u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu. ”Po nalogu tužioca tijelo lica R.M. prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu RS radi vršenja obdukcije. Nakon završene kriminalističke obrade M.B. će biti sproveden nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje”, saopštila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije