Ubica Mirza Duran se družio sa Berberovićem i Frelihom: Povezani s ubistvima četiri žene u Sarajevu

8
Radiosarajevo.ba
Ubica Mirza Duran se družio sa Berberovićem i Frelihom: Povezani s ubistvima četiri žene u Sarajevu

Sarajevo je iznova potreseno novim slučajem ubistva žene. Nadiru Sahačić je u ponedjeljak navečer na svirep način ubio Mirza Duran, osoba za koju se ispostavilo kako uopće nije poznavao ubijenu Sahačić.

Kako je naš portal već pisao, Mirza Duran je boravio kod prijatelja koji je prvi komšija ubijene Nadire Sahačić. Mirza Duran je ubistvo počinio sa dva noža, a veći broj ubodnih rana je pronađen na tijelu žrtve.

Ko je Mirza Duran?

Mirza Duran je izvršio femicid, a žrtva Nadira Sahačić je pronađena mrtva u svom stanu na Ciglanama.

Prva dama BiH zablistala na SFF-u: "Sarajevo, uvijek ću te voljeti"

Kako je rečeno na ročištu u petak, 23. augusta,, riječ je o mladiću rođenom 1997. godine, nastanjenom u Bojniku u općini Iildža.

Kako je sam potvrdio sutkinji na ročištu, studira fizioterapiju na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu. Navodno, završna je godina. Ima i završenu međunarodnu srednju školu.

Trenutno je nezaposlen, neoženjen, lošeg imovinskog stanja...

Njegov advokat Omar Mehmedbašić je zatražio da se Duran ipak smjesti na psihijatriju. No, od toga neće biti ništa - Mirza Duran je u petak stigao u Zenicu.

Mirzi Duranu, određen je pritvor, te je prebačen u KPZ Zenica. Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Rusmir Isak, direktor KPZ-a Zenica.

Društvenim mrežama su se proširile fotografije koje prikazuju da se Duran intenzivno družio sa Harisom Frelihom, koji je usmrtio Lejlu Suljić 2022. godine na pješačkom prijelazu na Ilidži.

Lejla Suljić je bila u komi tri mjeseca nakon čega je preminula.

Ko je Mirza Duran, osumnjičeni za svirepo ubistvo na Ciglanama? Upravo je stigao u zatvor u Zenicu

Duran je ranije objavljivao i fotografije sa Arminom Berberovićem koji je u maju 2023. godine automobilom na Marijin Dvoru usmrtio Azru Spahić i Almu Suljić.

Nedavno je preminuo i Almin brat Amar Suljić, koji se razoblio nakon ubistva sestre.

Od trojice prijatelja koji su u Sarajevu ubili četiri žene, najstariji je Armin koji ima 28 godina. Mirza ima 27 a Haris 25. Svi su vršnjaci i prijatelji, piše Crna hronika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak