U trenutku ubistva u školi u Sanskom Mostu bilo i djece

4
Radiosarajevo.ba
U trenutku ubistva u školi u Sanskom Mostu bilo i djece

Amel Kozlica, direktor uprave policije Unsko-sanskog kantona, rekao je u obraćanju medijima da je u prostorijama Opšte Gimnazije u ovom mjestu jutros u 10 sati i šest minuta dogodilo trostruko ubistvo, a da je počinilac nakon toga pokušao da oduzme život i sebi, ali da u tome nije uspio.

Kazao je da je zločin počinjen automatskom puškom, a da će kriminalističkom obradom biti utvrđeni motivi događaja.

"Ovo je bilo automatsko oružje. Možemo reći da ono nije vidno uneseno u prostorije Opće Gimnazije", rekao je Kozlica.

Prelijepa Sarajka oduševila Hollywood, a sada i SFF: 'Leonardo Di Caprio mi je promijenio život'

On je rekao i da je u trenutku krvavog pira bilo učenika u školi, ali nije želio da potvrdi, niti negira, da li su se oni nalazili u blizini prostorija gdje je napadač usmrtio troje prosvjetnih radnika.

"Popravni ispiti su u toku, bio je određeni broj učenika u školi, to su dvije zasebne zgrade, odnosno škole, koje su spojene i omogućen je prolazak iz jedne u drugu", naveo je Kozlica.

Adnad Habibija, ministar unutrašnjih poslova USK kazao je da je ovo crni dan za ovaj kanton.

"Svi smo u šoku, nevjerici da se ovako nešto moglo dogoditi u Sanskom Mostu, koji je mirna sredina. Ali, građani ne treba da budu uznemireni, ovo je jedan izolirani slučaj koji je završio tragično", rekao je Habibija.

Naveo je da se po ovom pitanju mora institucionalno raditi da se ovo više nikad nigdje ne ponovi.

"Policija drži sve pod kontrolom, nemojte biti u strahu. Uradićemo sve da se ovo nikada više ne bi dogodilo", rekao je građanima Habibija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak