U Sarajevu i Zenici oduzeti mobiteli u vrijednosti od 26 hiljada KM

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i Zenici oduzeti mobiteli u vrijednosti od 26 hiljada KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli veću količinu mobilnih telefona na području Zenice, Ilidže i Sarajeva. Ukupna vrijednost oduzetih telefona procijenjena je na 26.000 KM, saopćeno je.

“Ovlaštena službena lica UIO pri Regionalnom centru Sarajevo - Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, zaustavili su nezakonit promet mobilnih telefon. Nezakonito prometovanje robom otkriveno je prilikom kontrole više pravnih subjekata na području Zenice, Ilidže i Sarajeva, a u okviru provođenja plana pojačanih mjera na spriječavanju prometovanja krijumčarene robe.

 

Tom prilikom je oduzeta veća količina mobilnih telefona marke Iphone, Samsung, Sony, LG, Huawei i dr. čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 26.000 KM.

 

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak