U bh. gradu uhapšen diler koji je drogu krio u buretu

0
Radiosarajevo.ba
U bh. gradu uhapšen diler koji je drogu krio u buretu

Nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, policijski službenici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije (Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava u mjesecu septembru 2019. godine u Tuzli (7324 tablete “ekstazija” i 22 pakovanja opojne droge “amfetamin speed” odnosno 11,33 kg.), piše Tuzlanski.

To je ujedno bio predmet press konferencije održane 18.9.2021.godine u prostorijama MUP-a TK-a.

Naime, radi se o osobi inicijala A.J., rođen 1985.godine nastanjen u Tuzli, koji je dana 3.11.2021.godine lišen slobode nakon pretresa kuće koju isti koristi, a kojom prilikom je pronađeno jedno pakovanje opojne droge “amfetamin speed”.

Kakva vozila vole bh. susjedi? Ovo je daleko najprodavaniji novi automobil

A.J. je nakon izvršene kriminalističke obrade, danas, 4.11.2021.godine predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 31. istog Zakona, navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak