Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za dilera s dvojnim državljanstvom, pao sa pola kilograma kokaina

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za dilera s dvojnim državljanstvom, pao sa pola kilograma kokaina

Postupajući u okviru 24-satne dežure, dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine koordinirao je aktivnosti sa MUP-om RS-a a koje su se odnosile na lišenje slobode osumnjičenog državljanina BiH i Republike Hrvatske, na području Laktaša.  

Osumnjičeni Tomislav Martić (1982.), nastanjen u Zagrebu, lišen je slobode nakon što su policijski službenici tokom kontrole automobila, kojim je upravljao osumnjičeni, na skrivenim mjestima u prtljažniku vozila, pronašli i oduzeli oko pola kilograma opojne droge "kokain".

Marić se tereti da je navedenu opojnu drogu, radi stavljanja u međunarodni promet, neovlašeno krijumčario iz Republike Hrvatske na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, s obzirom da osumničeni pored državljanstva Bosne i Hercegovine, posjeduje i državljanstvo Republike Hrvatske kao i prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak