Tragičan vikend: U dva dana četiri utopljenika u Bosni i Hercegovini

1
A. M.

U razmaku od samo dva dana, Bosna i Hercegovina je pogođena tragedijama na vodenim površinama - utopile su se četiri osobe, dvije iz naše zemlje, dvije iz susjedne Hrvatske.

Na poznatom kupalištu Brana kod Jajca, tokom subote, 24. augusta i nedjelje, 25. augusta, pronađena su dva muška tijela, koja su obdukcijom identificirana kao srodnici iz Donjeg Vakufa.

Esad Čorhusić (rođen 1963. godine) i Ajdin Kos (rođen 2002. godine) utopili su se u ovom području. Tijela su pronađena zahvaljujući slučajnim ronioocima iz Škotske koji su obavijestili lokalne vlasti, a Gorska služba spašavanja je potvrdila njihovo pronalaženje.

Reperski dvojac Jala Brat i Buba Corelli ulazi na novo tržište: Lansirali sok zanimljivog naziva

Istog vikenda, u nedjelju, 25. augusta, na Ramskom jezeru dogodila se slična tragedija. U popodnevnim satima se utopilo dvoje državljana susjedne Hrvatske.

Tijelo žene, A. D. (rođena 1996. godine), pronađeno je istog dana u nedjelju, 25. augusta, dok je tijelo muškarca, Ž. A. (rođen 1992. godine), pronađeno u ponedjeljak, 26. augusta. Dežurna tužiteljica potvrdila je da je uviđaj obavljen uz prisustvo policije i tužilaštva.

Pronađeno tijelo mladića iz Hrvatske koji se utopio s djevojkom u Ramskom jezeru

Ronioci su u ponedjeljak kasno popodne pronašli tijelo 32-godišnjeg mladića iz Čakovca koji se u nedjelju, 25. augusta utopio zajedno s djevojkom u Ramskom jezeru, izvijestili su iz policije.

Ovi tragični događaji podsjećaju na opasnosti koje vodenih površina mogu predstavljati, te na važnost opreza prilikom boravka na kupalištima i jezerima.

Porodice žrtava, kao i cijela zajednica u BiH i Hrvatskoj, duboko su pogođeni ovim nesrećama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak