Tragičan kraj potrage u BiH: Pronađeno i drugo tijelo na kupalištu Brana

0
Radiosarajevo.ba
Tragičan kraj potrage u BiH: Pronađeno i drugo tijelo na kupalištu Brana

U subotu, 25. augusta, na kupalištu Brana u Jajcu došlo je do tragične nesreće koja je rezultirala smrtnim ishodom.

Dvije osobe iz Donjeg Vakufa, Esad Čorhusić (rođen 1963. godine) i Ajdin Kos (rođen 2002. godine), izgubile su život usljed utapanja, piše Jajce Online.

Na nesreću su slučajno naišli ronioci iz Škotske, koji su ronili u tom području. Uočili su tijelo muškarca srednjih godina i odmah obavijestili Policijsku stanicu Jajce, koja je zatim kontaktirala Gorsku službu spašavanja – Stanica Jajce.

Saobraćajna nesreća na putu za Trebević, automobil završio na krovu

U subotu, 24. augusta, oko 20 sati, pripadnik Gorske službe spašavanja, koji se slučajno zatekao na kupalištu Brana, pronašao je tijelo Esada Čorhusića na dubini od 4 metra u rijeci Plivi.

Nakon što je tijelo Esada Čorhusića izvučeno iz rijeke, otkriveno je da je s njim bio i Ajdin Kos. Obojica su prethodnog dana stigli na kupanje autobusom iz Donjeg Vakufa.

Zbog kasnog saznanja o nesreći, potraga za drugim tijelom nije bila moguća odmah. Potraga je nastavljena jutros, kada su pripadnici ronilačkog tima Gorske službe spašavanja Jajce uočili tijelo Ajdina Kosa na kupalištu Brana i izvukli ga na površinu.

Istraga o okolnostima ove tragične nesreće je u toku, a uviđaj na mjestu nesreće obavljaju pripadnici Policijske uprave Jajce.

O incidentu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak