Sud BiH: Almedin Kadić osuđen na godinu dana zatvora za organizirani kriminal i promet drogama

0
Fena
Sud BiH: Almedin Kadić osuđen na godinu dana zatvora za organizirani kriminal i promet drogama

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Almedin Kadić, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije, donio i javno objavio presudu kojom je optuženi Kadić oglašen krivim što je na način opisan u izreci presude počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je optuženom izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i mjeru sigurnosti oduzimanja predmeta.

Optuženi je oglašen krivim što je od januara 2020. do 10. 5. 2021. bio pripadnik grupe za organizirani kriminal koja je djelovala na području Bosne i Hercegovine, Kraljevine Nizozemske i Republike Francuske s ciljem izvršenja krivičnih djela neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZBiH i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz člana 193. stav 1. KZBiH.

Nevjerovatni prizori: Rijedak fenomen zabilježen na nebu iznad bh. gradova

Žalba na izrečenu krivičnopravnu sankciju nije dozvoljena, dok se presuda iz drugih razloga može pobijati žalbom vijeću Apelacionog odjeljenja Suda BiH u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka, saopćeno je iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak