Subota u Sarajevu: Hapšenja po potjernici i zbog nedozvoljenog oružja, uhvaćena 34 pijana vozača...

0
Radiosarajevo.ba
Subota u Sarajevu: Hapšenja po potjernici i zbog nedozvoljenog oružja, uhvaćena 34 pijana vozača...

Sarajevska policija u subotu, 31. augusta, imala je pune ruke posla, od hapšenja do sklanjanja bahatih i pijanih vozača s ceste.

Prvo su policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), uhapsii A.I., iz Sarajeva, za kojim je raspisana centralna potraga zbog postojanja osnova sumnje da je počinio Krivično djelo (KD) iz člana 239 Krivičnog zakona (KZ) Federacije Bosne i Hercegovine (Posjedovanje i omoguiavanje uživanja opojnih droga).

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Oglasilo se Tužilaštvo TK: "33-godišnjak osumnjičen da je ubio staricu (74) u Gradačcu"

Potom, sinoć u 23 sata, policijski službenici Sektora za policijsku podršku MUP-a KS uhapsili su I.O. iz Visokog i P.E.,iz Visokog, zbog osnova sumnje da su počinili KD člana 371 KZ FBiH (Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija). O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS. Uhapšene osobe su predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad i na dokumentovanju ovog navedenog krivičnog djela.

Također, u toku proteklog dana, službenici policije MUP-a KS su preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 540
prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 39 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 34 vozača zbog upravljanja motomim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri lica prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motomo vozilo zbog isteka važno saobradajne dozvole, jedno neregistrovano i jedno zbog tehničke neispravnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak