Sarajlija uhapšen zbog krivotvorenja novca

0
Radiosarajevo.ba
Sarajlija uhapšen zbog krivotvorenja novca

Policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod, 29. jula 2024. godine, lišili su slobode lica inicijala S.H. iz općine Novo Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo "Krivotvorenje novca" propisano Krivičnim zakonom BiH.

Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u više navrata u toku mjeseca jula 2024. godine, na području opštine Bosanski Brod, od lica inicijala M.P. iz Bosanskog Broda kupovalo investicijsko zlato i plaćalo novčanicama u apoenima od 500 eura (oko 980 KM), za koje je kasnije utvrđeno da se radi o falsifikovanim novčanicama.

Operativnim radom na terenu, 28. jula 2024. godine, policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod su pronašli lice inicijala S.H. iz Novog Sarajeva, FBiH, kod kojeg je pronađeno ukupno 20 novčanica u apoenima od 500 eura.

Ponovo teče voda sa česme ispred Gazi Husrev-begove džamije

Navedeno lice je nakon kriminalističe obrade uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak