Sarajevo: Vozio bez položene vozačke, ima 22.678 KM neplaćenih kazni. Policija mu oduzela automobil

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Vozio bez položene vozačke, ima 22.678 KM neplaćenih kazni. Policija mu oduzela automobil

Sarajevska policija oduzela je 10. marta automobil Fiat Punto od vozača koji je imao dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 22.678,00 KM.

"Dana 10.03.2024. godine u 11,00 sati u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo Fiat Punto, kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao M.M., rođen 1999. godine u Tuzli, nastanjen u Lukavcu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 22.678,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak