Prve fotografije sa mjesta događaja: U toku KDZ pregledi u četiri suda u Sarajevu

0
A. Ka.

I dalje su u toku KDZ pregledi u četiri suda u Sarajevu nakon što je danas nepoznata osoba prijavila da je postavljena eksplozivna naprava u sudu.

Kako je portal Radiosarajevo.ba prvi objavio, nepoznati prijavitelj nije precizirao u kojem sudu je postavljena bomba, što je zadalo glavobolje sarajevskim policajcima. Policajci su, budući da nije navedeno o kojem sudu se radi, bili prinuđeni evakuirati čak četiri pravosudne institucije - Vrhovni sud BiH, Ustavni sud BiH te Kantonalni i Općinski sud.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, najvjerovatnije će se "češljati" i Sud BiH.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Mersiha Novalić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ranije je potvrdila za naš portal da su u toku KDZ pregledi na tri lokacije.

Uposlenici i stranke su evakuirani, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima.

Fotorepoter portala Radiosarajevo.ba bio je na jednoj od tri lokacije - ispred Ustavnog suda. Kako se moževidjeti, novonastala situacija zasmetala je i građanima, koji nisu mogli prolaziti, jer je šire područje ograđeno žutom policijskom trakom

Podjetimo, i ranije su sudovi, ali i obrazovne institucije - škole i fakulteti bili meta ovakvih dojava i u svim slučajevima se ispostavilo, srećom, da se radi o lažnim dojavama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak