Profesorica koja je ubijena u Sanskom Mostu trebala otići u penziju za nekoliko dana

2
Radiosarajevo.ba
Profesorica koja je ubijena u Sanskom Mostu trebala otići u penziju za nekoliko dana

Ubijenoj profesorici u Sanskom Mostu ostalo je svega sedam dana do penzije.

"Neprihvatljivo je svakom mozgu što se u Sanskom Mostu dogodilo, vjerujem da nikome nije jasno koji su to razlozi i kakvo je opravdanje za ovako gnjusan čin. Najžalosnije je da su sve radne kolege koje su danas ubijene trebali u mirovinu brzo. Profesorica je u mirovinu trebala za nekoliko dana. Neshvatljivo da je moglo doći do kako strašnog ubistva u Sanskom Mostu", rekao je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović za portal 24sata.

Načelnik je potvrdio informaciju kako će danas tokom dana biti održan Kolegi na kojem će biti donesena odluka o proglašenju dana žalosti.

Naredni mjesec počinje sanacija krova Sportske dvorane "Goran Čengić"

"U Sanskom Mostu je tajac, otišle su osobe koje su bile prepoznate kod nas kao neko ko je ostavljao pečat na mlade živote. Obići ćemo porodice ubijenih i stavit se na raspolaganje. Ovo je nešto na što se ne možete spremiti. Ubica je bio čovjek kao bilo koji čovjek koji sada ovdje šeta. Živio je u toj školi, radio, zarađivao svoj hljeb", rekao je načelnik. 

"Ko na svom radnom mjestu u nekom trenutku nema određenih problema, ali to ne može biti razlog da uradite ovako nešto. Mora doći do nekog sloma, nešto je prelilo kap čaše. Bez obzira na to ne postoji opravdanje za ovo", dodao je načelnik. 

Podsjetimo, domar Mehmed Vukalić došao je u srijedu ujutro, 21. augusta, u školu s oružjem i ubio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan. Nezapamćena je to tragedija u Sanskom Mostu, općini u Bosni i Hercegovini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak