Priznao da je zapalio četiri kuće za 24 sata

Radiosarajevo.ba
Priznao da je zapalio četiri kuće za 24 sata
Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina uhapsili su D.L. (1996) iz Bijeljine zbog postojanju osnova sumnje da je počinio krivično djelo - paljevina.

Naime, prijavljeni D.L. je 22.11.2016. godine u vremenskom intervalu od 20 do 21.30 u ulicama Srpske vojske, Sofke Nikolić i Žrtava fašističkog terora u Bijeljini zapalio tri napuštene porodične kuće.

"Prijavljeni je ulazio u napuštene objekte, kuće, i upaljačem izazivao otvoreni plamen unutar objekata, na način što je palio namještaj, platna i tkanine koje je nalazio unutar objekata, nakon čega se je udaljavao u nepoznatom pravcu", pišu Nezavisne.

Nadalje, isti je i jučer, 23.novembra. oko 18 sati na isti način u ulici Branka Ćopića u Bijeljini zapalio napuštenu kuću koja je u potpunosti izgorjela.

"Tokom kriminalističke obrade lice D.L. je u potpunosti priznao i opisao način izvršenja gore navedenih krivičnih djela", navode Nezavisne.

Zahvaljujući brzom i efikasnom radu policijskih službenika Policijske stanice Bijeljina, lišen je slobode izvršilac krivičnog djela ''Paljevina'' i na ovaj način spriječeno dalje uništavanje i razaranje imovine građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak