Potraga za novcem i pljačkašima i dalje traje: Objavljen identitet uhapšenog Gruzijca

0
Radiosarajevo.ba

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog Noa Tvalbeišvilija (41) iz Gruzije, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krađu dva miliona KM.

Osumnjičeni je zajedno s još tri nepoznate osobe, od neutvrđenog dana do 14. maja. 2024 godine, oko 16.22 u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića, u Banjoj Luci, u namjeri da protivpravno prisvoje tuđu stvar zajedno i po prethodnom dogovoru, od oštećene J.Š. iz Banje Luke, vlasnice mjenjačnice, iz ruke istrgli i otuđili torbu sa novcem u iznosu od oko dva miliona KM, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kako je rečeno, tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog bojazni da će osumnjičeni sakriti ili uništiti dokaze ili ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili pomagače, te da će ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri do 15 godina.

Uzela apartman u Hrvatskoj na tri minuta od plaže: Nije joj bilo dobro kad je shvatila šta to znači

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Iz policije su jučer, 16. maja, objavili fotografije osumnjičenih i pozvali građane, ukoliko ih prepoznaju, da o tome odmah obavijeste policiju.

Policija objavila fotografije: Ovo su pljačkaši koji su u Banjoj Luci ukrali dva miliona KM

Policija u Banjoj Luci je u potrazi za deset osoba zbog krađe oko dva miliona maraka, izjavio je ranije načelnik Policijske uprave Banja Luka Đurica Vukelić: "Od toga je riječ o sedam pomagača i tri direktna izvršioca."

Ova akcija, poznata kao akcija X, ima za cilj potpuno rasvjetljavanje teške krađe u Banjoj Luci, koja je uključivala vlasnicu mjenjačnice kao metu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak