Ponovo dojavljene bombe u više škola u Sarajevu

12
Radiosarajevo.ba
Ponovo dojavljene bombe u više škola u Sarajevu

U utorak, 22. oktobra 2024. godine, dojavljene su bombe na više lokacija u Sarajevu.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Mersiha Novalić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo "Provjerava se i jutros određen, manji broj lokacija.

Tri maloljetnika koja su sinoć uhapšena, još su na obradi u službenim prostorijama. Nažalost, očito je da određeni učenici nisu shvatili ispravno ozbiljnost djela koje čine i da će za njih odgovarati."

Pokušaj otmice u Trebinju: Trojica mu prepriječila put i ušla u automobil

Podsjećamo, dojave o bombama traju duže vrijeme u Kantonu Sarajevo, a posljednja hapšenja maloljetnika desila su se u ponedjeljak, 21. oktobra, kada su uhapšena tri maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su lažno dojavljivali bombe u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, poslijepodne su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, slobode lišili tri maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su tokom današnjeg dana, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama na području Kantona Sarajevo.

Više o dojavama pročitajte OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak