Policijska akcija: Pronađeno 10 nelegalnih turskih državljana u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija: Pronađeno 10 nelegalnih turskih državljana u Sarajevu

Inspektori Službe za poslove sa strancima nastavili su pojačane aktivnosti te uz asistenciju pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, na području opštine Stari grad - u naselju Vratnik, izvršili kontrolu stambenog objekta koji je nezakonito korišten za smještaj stranih državljana.

Tom prilikom pronađeno je ukupno deset državljana Republike Turske, koji su nezakonito koristili navedeni smještaj, a procesuirani su u skladu sa zakonskim procedurama.

"Tom prilikom pripadnici Službe za poslove sa strancima izrekli su i mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor, u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, za dva državljanina Republike Turske koji se mogu dovesti u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja navedenih osoba te ilegalnog boravka na teritoriji BiH", navodi se. 

Oglasio se Trifunovićev otac: 'Hrvati su ga oteli", Sergej nastavio: 'Može li razmjena za Severinu?'

Služba za poslove sa strancima preduzet će sve zakonom propisane mjere protiv vlasnika stambenog objekta. Također, nastavit će u kontinuitetu preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem sprječavanje nelegalnog korištenja i iznajmljivanja stambenih objekata za smještaj migranata na području Sarajeva, a sve radi osiguranja bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine.

"Ovom prilikom pozivamo građane da, nadležnim terenskim centrima Službe, prijavljuju sve nelegalne i neregistrovane objekte koji služe za nezakonit smještaj stranaca na teritoriji BiH", saopćila je Služba za poslove sa strancima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak