Inspektori otkrili nelegalni smještaj migranata na Ilidži: Otkriveno i ko je organizator

1
Radiosarajevo.ba
Inspektori otkrili nelegalni smještaj migranata na Ilidži: Otkriveno i ko je organizator
Foto: Granična policija BiH / Uhapšeni migranti (Na fotografiji nije prikazan događaj iz teksta)

Inspektori Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine su na području opštine Ilidža, u naselju Pejton, ulica Bosanskih gazija, izvršili kontrolu stambenih objekata koji su nezakonito korišteni za smještaj migranata.

Tom prilikom pronađeno je ukupno 50 migranata koji su nezakonito koristili navedene objekte, nakon čega su, u skladu sa procedurama, prebačeni u privremeno prihvatne centre Blažuj i Ušivak.

Također su pripadnici Službe za poslove sa strancima izrekli mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu za sirijskog državljanina, inicijala A.S., koji se dovodi u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja migranata i kršenjem propisa iz oblasti Zakona o strancima.

Inflacija se 'hladi': Europska centralna banka smanjuje kamatne stope

Inflacija se 'hladi': Europska centralna banka smanjuje kamatne stope

Osim migranata, u prostorijama koje su bile predmet kontrole, pronađena je veća količina putnih isprava i drugih dokumenata koji će, u skladu sa zakonskim procedurama, biti proslijeđeni nadležnim organima na dalje postupanje.

Služba za poslove sa strancima će i dalje dosljedno sprovoditi mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi spriječila nelegalnu upotrebu stambenih objekata za smještaj migranata, doprinoseći time unapređenju bezbjednosti na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije