Policija identifikovala vozača koji je kroz Sarajevo vozio 140 km/h

6
Radiosarajevo.ba
Policija identifikovala vozača koji je kroz Sarajevo vozio 140 km/h

Sarajevska policija identifikovala je muškarca koji je kroz centar grada vozio automobil brzinom od čak 140 kilometara na sat.

Podsjetimo, video je dostavljen i redakciji portala Radiosarajevo.ba, a za sada nije poznato kada je nastao.

"Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog prekršaja, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali vozača koji se sumnjiči za prekršaj enormnog prekoračenja brzine u Sarajevu, ulica Obala Kulina bana, te je isti pozvan u službene prostorije radi uzimanja izjave. Protiv istog će biti poduzete zakonom propisane mjere", navode iz MUP-a KS i dodaju da se radi o K. M. (2000g) iz Sarajeva.

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

"Od istog je, uz prethodnu saglasnost dežurnog sudije za prekršaje Općinskog suda u Sarajevu, privremeno oduzeto vozilo marke "Opel Astra" registarskog broja A17E049 i deponovano na prostor gdje se deponuju privremeno oduzeta vozila.

U zakonom propisanom roku Prekršajnom odjeljenju Općinskog suda u Sarajevu protiv K. M. će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 44. i 51. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH", zaključuju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak