Nesavjesni vozač kroz centar Sarajeva prošao brzinom od čak 140 km/h

6
Radiosarajevo.ba
Nesavjesni vozač kroz centar Sarajeva prošao brzinom od čak 140 km/h
FOTO: Screenshot / Nesavjesni vozač kroz centar Sarajeva prošao brzinom od čak 140 km/h

Redakciji portala Radiosarajevo.ba dostavljen je video snimak na kojem se vidi kako nesavjesni vozač kroz centar Sarajeva prolazi brzinom od čak 140 kilometara na sat.

Suvozač je snimao vozača automobila marke Opel koji vozi od Doma sindikata prema Narodnom pozorištu, a upravo u dijelu kod pozorišta prolazi brzinom od, kako se može primijetiti na kontrolnoj tabli, 140 kilometara na sat.

Za sada nije poznato kada je video nastao, ali redakciji portala Radiosarajevo.ba poznate su tablice automobila kao i ime vozača. Dostavljen nam je i video, ali ga nećemo objaviti da ne bismo podstakli i ostale nesavjesne vozače ili 'trkače' da urade isto.

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Nažalost, 'trkača' je očigledno još uvijek pun grad, iako Sarajevo u godinama iza nas ima velik broj ovakvih vožnji koje su završile tragično.

Posljednji u nizu sličnih događaja desio se početkom februara na Drveniji kada je Benjamin Spahović svojim Porscheom udario sina Danisa Tanovića, Omara.

Srećom, Omar je uspio da se oporavi nakon što je u komi proveo sedam dana.

Ugledni reditelj je sinoć na društvenim mrežama pogledao ovaj snimak i komentirao ga na Twitteru:

""U ovoj je ulici nedavno nastradao moj sin koji se još uvijek oporavlja od posljedica nesreće. Do kada ćemo dozvoljavati da se ovakve stvari dešavaju? Postavite ležeće policajce po cijeli gradu, povečajte kazne, stavite kamere I za mjesec dana ćemo imati notmalan grad", napisao je Tanović.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je MUP KS koji su rekli da će ovaj slučaj istražiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije