Pogledajte kako se uništavaju vozila koje MUP oduzima od bahatih vozača

13
Radiosarajevo.ba

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona objavljene su fotografije te snimci kako se uništavaju vozila koja policija oduzima od bahatih vozača.

Sve se dogodilo u utorak, 16. jula u Zenici, u krugu ovlaštene firme "Dilaver company", gdje su, kako je saopćeno, provedene aktivnosti Komisije za uništenje putničkih motornih vozila te uništeno osam vozila, što je naloženo pravosnažnim rješenjima općinskih sudova u Zeničko-dobojskom kantonu.

"Radi se o vozilima koja su u ranijem periodu policijski službenici Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona oduzeli od višestrukih povratnika u činjenju težih prekršaja u saobraćaju, odnosno onih vozača koji su bahatom i opasnom vožnjom ugrožavali druge učesnike u saobraćaju, dovodili u opasnost živote ljudi i njihovu imovinu. Na lokaciji za deponovanje oduzetih vozila trenutno se nalazi veći broj vozila, čija dalja sudbina će biti naložena rješenjima nadležnih općinskih sudova", dodaju iz MUP-a, te zaključuju:

Pogledajte prve fotografije nakon pucnjave u Sarajevu: Ima ranjenih

"Koristimo priliku da pozovemo građane, sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise kako bi prvenstveno sačuvali svoje živote, a potom i živote i imovinu drugih građana, te kako se ne bi suočili sa posljedicama oduzimanja i uništenja vozila. U narednom periodu Uprava policije će u cilju unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja na putevima u ZDK nastaviti sa pojačanim aktivnostima i u svim slučajevima kada su ispunjeni zakonski uslovi od nesavjesnih vozača oduzimati motorna vozila."

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak