Kako su pali razbojnici koji se terorizirali radnice prodavnica u Sarajevu

3
A. Ka.
Kako su pali razbojnici koji se terorizirali radnice prodavnica u Sarajevu

Sarajevski policajci stali su ukraj drskim razbojnicima koji su u proteklom periodu terorizirali radnice prodavnica.

Sve je počelo jučer u 8.20 sati kada su dvojica tada nepoznatih pljačkaša upali u prodavnicu "Deny-prom" u ulici Trg heroja u Novom Sarajevu.

Prijeteći pištoljem, oteli su novac, ultra dopune Telekom operatera i cigarete, nakon čega su pobjegli.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Pronašli odjeću

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pregledom šireg lokaliteta pronađena je odjeća koju su pljačkaši koristili prilikom izvršenja razbojništva.

Istog dana u 10.30 sati prvo su uhapšeni A. G. (42), A. Č. (31) i E. V. (38), svi nastanjeni u Sarajevu.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je A. G. sa A. A. (31) iz Gračanice, nastanjen u Sarajevu, koji je, također, priveden na području Istočnog Sarajeva, počinili pljačku u "Deny-prom".

Tokom kriminalističke obrade kod A. G. i A. A. pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela razbojništva izvršenih na području Kantona Sarajevo.

A. G., A. A., A. Č. i E. V. su uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Kantonalnom tužilašvu Sarajevo.

Ranija hapšenja

Među pljačkašima su Armin Grebo i Adi Aljić, obojica od ranije poznati organima gonjenja.

Grebo je hapšen još 2005. godine, zbog sumnje da je provalio u džamiju u Sarajevu, odakle je tada ukrao računar, telefon i oko 2.000 KM.

Aljić je privođen u decembru 2020. godine, zbog sumnje da je počinio više razbojništva. Njegove mete mahom su bile upravo prodavnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak