Osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu BiH

1
Radiosarajevo.ba
Osobe koje se dovode u vezu sa terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu BiH

Sedam osoba koje su uhapšene i koje se dovode u vezu s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi biće predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Osobe koje su lišene slobode su sa područja Bosanske Krupe i Bihaća i istražuje se njihova povezanost sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, 24. oktobra.

Uporedo sa lišenjima slobobode vršeni su i pretresi i oduzimani su predmeti i dokazni materijal koji je bitan za istragu koja se vodi. 

Društvena mreža "X" suspendovala novi nalog iranskog vrhovnog vođe

S obzirom da je tokom istrage pronađen novac, istraživat će se i postojanje elemenata krivičnog djela finansiranja terorizma", saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Istraga se vodi pod nadzorom Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, a aktivnosti provode SIPA, FUP i MUP USK.  

Među uhapšenima su Hakija Kanurić, profesor na Islamsko-pedagoškom fakultetu Univerziteta u Bihaću, Hidajet Mušić, Hajudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić, Muhamed Delalić i Rijad Nahić. Iako se za sada ne mogu direktno povezati s maloljetnim napadačem koji je izvršio napad, uhapšeni su dio šire policijske akcije u kojoj se prikupljaju dokazi.

Podsjetimo, 15-godišnji napadač je u četvrtak, 24. oktobra, u policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi ubio policajca Ozrena Marana iz Bosanskog Novog i teško ranio drugog policajca, Avdu Hasanovića. Napad je okarakterisan kao terorizam, a maloljetnik je uhapšen i pritvoren nakon ročišta u Općinskom sudu u Bosanskoj Krupi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak