Općinski sud Tuzla: Bivšem pripadniku Crvenih beretki, Predragu Ratkoviću određen pritvor

0
Radiosarajevo.ba
Općinski sud Tuzla: Bivšem pripadniku Crvenih beretki, Predragu Ratkoviću određen pritvor

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Predraga Ratkovića (49), državljanina Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave.

U večernjim satima 2. augusta,  u jednom ugostiteljskom objektu u tuzlanskom naselju Stupine, istražitelji MUP-a Tuzlanskog kantona su legitimisali više bezbjedonosno interesantnih lica,  te je osumnjičeni, svjestan da upotrebljava lažnu ispravu kao pravu, istražiteljima predao krivotvorenu ličnu kartu Republike Srbije na drugo ime i prezime.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja da se ovo lice nalazi u Tuzli, istražitelji MUP-a TK su proveli koordiniranu aktivnost lociranja i legitimisanja osumnjičenog, te su pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK obavili pretres, prilikom čega je kod njega i pronađena krivotvorena isprava.

Nakrivio se krst na crkvi koja je jedan od simbola Sarajeva: Čeka se odgovor iz Saborne crkve

Ratković je lišen slobode, obavljena je kriminalistićka obrada i predat je u nadležnost ovog Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

U toku je prikupljanje svih relevantnih informacija vezanih za ovo lice u saradnji policijskih i pravosudnih institucija u BiH i Srbiji.

Istraga u ovom predmetu je u toku.

Foto: Istraga.ba: Predrag Ratković

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak