Oglasila se SIPA o akciji "Incitat" koja se provodi u Kantonu Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se SIPA o akciji "Incitat" koja se provodi u Kantonu Sarajevo

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas, 5. augusta provode operativnu akciju "Incitat" u sklopu koje pretresaju poslovne, stambene objekte i pokretne stvari, na 12 lokacija na području Kantona Sarajevo.

Između ostalog u toku su pretresi prostorija opštine Trnovo i pravnog lica "LOK-PIL" doo Sarajevo.

Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja" i "Pranje novca" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Objavljena imena: U akciji 'Incitat' uhapšeni Ibro Berilo, Adis Mulaosmanović i Edina Džigal

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo među osumnjičena je načelnik Trnova Ibro Berilo (SDA).

Nezvanično saznajemo i to da se osumnjičeni terete da su prodavali odnosno kupovali državnu imovinu koja je pod privremenom zabranom raspolaganja. Riječ je o izdavanju nezakonitih dozvola za gradnju objekata na planini Bjelašnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak