Oglasila se sarajevska policija: Pronađen vozač koji je udario pješaka i pobjegao

3
Radiosarajevo.ba
Oglasila se sarajevska policija: Pronađen vozač koji je udario pješaka i pobjegao

Sarajevska policija identificirala je i pronašla nesavjesnog vozača koji je u subotu, 10. februara, u 21.35 sati udario pješaka kod pješačkog prijelaza blizu tramvajske stanice Socijalno, a zatim se udaljio s mjesta nesreće, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Iz MUP-a KS su se oglasili saopćenjem za javnost, u kojem su potvrdili da je pronađen vozač koji je udario pješaka i pobjegao i da mu je izdat prekršajni nalog. 

"Danas, 11. februara 2024. godine, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, po nalogu tužioca KTKS, su pronašli i slobode lišili muškarca S.L., državljanin Albanije, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi (član 337. KZ FBiH).

Apel korisnicima: BH Telecom upozorio na novu SMS prevaru

Prethodno je imenovani, po nalogu dežurnog tužioca, prekršajno sankcionisan za saobraćajnu nezgodu. Osumnjičeni je dana 10.02.2024. godine oko 21.30, na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Topal Osman-paše, putničkim motornim vozilom oborio pješaka, nakon čega se udaljio sa mjesta nezgode. Pješak, maloljetnik, prevezen je na KCUS gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Sarajevo: Vozač udario pješaka i pobjegao, u toku velika policijska potraga

Muškarac lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, a policijski službenici pod nadzorom KTKS nastavljaju rad na ovom predmetu.

Nesavjesni vozač je dobio prekršajni nalog po dvije tačke Zakona o osnovima sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Nakon nesreće, policija je ogradila dio glavne saobraćajnice u pravcu centra grada i obavila uviđaj", naveli su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak