Hapšenje u BiH: Pijan udario pješaka i nanio mu teške povrede pa pobjegao

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u BiH: Pijan udario pješaka i nanio mu teške povrede pa pobjegao
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Policija u Tesliću u petak, 9. februra 2024. godine, uhapsila je V.G. sa područja opštine Teslić, zbog toga što je skrivio saobraćajnu nesreću, a zatim pobjegao.

Kako je saopćeno iz policije, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela "Ugrožavanje javnog saobraćaja" i "Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći".

"Na lokalnom putu u mjestu Ukrinica, područje opštine Teslić, oko 18 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo nepoznato lice sa nepoznatim vozilom koje se udaljilo sa mjesta saobraćajne nezgode i pješak inicijala Z.Đ. sa područja opštine Teslić.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Operativnim radom na terenu policijski službenici su identifikovali i lišili slobode lice za koje postoji osnov sumnje da se udaljilo sa lica mjesta saobraćajne nezgode, a radi o licu inicijala V.G. koje je u vrijeme saobraćajne nezgode upravljalo putničkim automobilom marke „VW Pasat”.

Pješak  je zadobilo teške tjelesne povrede i zadržano je na liječenju u bolnici Sveti apostol Luka u Doboju. Izvršenim alkotestiranjem lica V.G. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu
od 2,22 g/kg, takođe izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno lice upravljalo vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom", saopćeno je.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije