Određen pritvor osumnjičenom: Zbog ispaše stoke ubio komšiju

2
Radiosarajevo.ba
Određen pritvor osumnjičenom: Zbog ispaše stoke ubio komšiju

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud odredio je pritvor Muli Elezoviću (86) osumnjičenom da je prije dva dana u mjestu Islamovac kod Brčkog, zbog ispaše stoke ubio Sabriju Fazlovića, prenose Nezavisne.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva, jednomjesečni pritvor Elezoviću određen je zbog opasnosti od njegovog bjekstva i bojazni da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak.

"Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je 22. februara, oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je žrtva na licu mjesta preminula", navodi se u saopćenju.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Elezović je potom otišao do svoje vikendice pa prema islamovačkoj rijeci gdje se predao pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog u Tužilaštvu predložen mu je pritvor a Sud je to prihvatio i odredio pritvor u trajanju od jednog mjeseca, a odluku o pritvoru osumnjičeni može pobijati žalbom pred Apelacionim sudom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak