Novi detalji pucnjave u Sarajevu: Faćo ranjen sa 6 metaka, u trenutku pucnjave pričao na telefon

10
Radiosarajevo.ba

U pucnjavi, koja se dogodila jučer, 1. juna, ranjen je Amir Pašić Faćo u kafiću sarajevskog hotela Evropa. Pucnjava se desila oko 20h a policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su priveli dvije osobe koje su od ranije poznate organima reda i mira.

Brzom intervencijom policijskih službenika privedene su dvije osobe i to Suad Jasika i Mustafa Mesihović koji su poznati kao Sule i Mujke. U trenutku pucnjave Amir Pašić Faćo je koristio mobilni telefon. Na snimcima se može vidjeti kako su Pašiću povrijeđeni glava, ruka i noga a portal Crna Hronika saznaje da je Faćo ranjen sa 6 metaka.

Kako tvrdi izvor portala Crna-Hronika, Faćo je sam sjedio na kafi, razgovarao na Whatsapp kada su mu prišli sa leđa i otvorili vatru prema njemu. Faćo nije u životnoj opasnosti.

Bosanska konvencija | Akademik Duraković: Očuvanje države Bosne i Hercegovine je apsolutni prioritet

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su oko 23.10 sati saopćili nove detalje.

"Oko 20.00 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u ulici Vladislava Skarića došlo do upotrebe vatrenog oružja. Muškarac A.P. (1971) je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i nalazi se na ljekarskoj obradi u KCUS. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Riječ je o M. M. (1980) i S. J. (1986) koji se sumnjiče za krivično djelo Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa članom 28. KZ FBiH)", naveli su iz policije.

Sarajevska policija objavila nove detalje nakon pucnjave. Otkrili gdje se nalazi Amir Pašić

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca KTKS, nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", naglasila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su ranije saopćili detalje. Evo šta su tada naveli.

"Oko 20.00 sati PU Stari Grad je obaviještena da je u ulici Vladislava Škarića došlo do upotrebe vatrenog oružja. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Jedan muškarac je zadobio povrede nastale upotrebom vatrenog oružja i trenutno je na ljekarskoj obradi. Dva muškarca su, brzom reakcijom policijskih službenika, lišena slobode neposredno nakon događaja. Više informacija nakon uviđaja", navela je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak