Maštoviti dileri: Drogu kriju u frižideru i zakopavaju u šumi

0
Radiosarajevo.ba
Maštoviti dileri: Drogu kriju u frižideru i zakopavaju u šumi

Zavidnu maštu pokazuju prekršioci zakona koji drogu, najčešće marihuanu, spid ili medicinske opijate kriju na različitim mjestima, a sve kako ona ne bi bila pronađena.

"Mi smo prošle godine imali situaciju gdje smo tajnim praćenjem jednog lica našli tu iznad grada Doboja bukvalno 'štek'. Zakopao ga je u zemlju, u šumi. Mi smo ga pratili i u momentu kad ga je iskopao, tada smo ga lišili slobode. Zakopao je spid, marihuanu i malo kokaina. Takođe, dešava se u stanovima kada vršimo pretres da ta lica drže opojne droge na primjer u frižideru s hranom. Sve te stvari iznenade. Prošle godine na području Dervente jedna ženska osoba je opojnu drogu držala u tjelesnoj šupljini. Lica koja lišavamo slobode i dokumentujemo ovakva krivična djela i prekršaje su stvarno inovativna i uvijek imaju neke moduse kojima se mi prilagođavamo i nastojimo da pronađemo tu drogu", izjavio je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Jednako interesantna je i lokacija u Bosanskom Brodu, na kojoj je zaplijenjeno desetak kilograma amfetamin spida, prenose Nezavisne novine.

Bravo, ljudi: Mačke kod sarajevske džamije Ferhadija dobile hranilicu i pojilicu

"Na groblju je izvršeno njegovo presretanje, i to po ranijim operativnim saznanjima da će lice pokušati da opojnu drogu prenese preko granice u Republiku Hrvatsku. Bilo je opservirano, presretnuto od strane policijskih službenika PU Doboj, zajedno sa policijskim službenicima PS Brod, nakon čega je to lice lišeno slobode. Znači, interesantno mjesto lišenja slobode i odabir pravca kretanja tog lica. Lišenje slobode je vršeno u noćnim satima, znači to lice je bilo jako oprezno, nastojalo je da izbjegne susret s policijom. Taj put mu to nije uspjelo, za to je i osuđen i nalazi se na izdržavanju kazne zatvora", rekao je Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj.

Policijska uprava Doboj bilježi nagli porast broja prekršaja i krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga, a čak 45 povratnika u činjenju ovih djela u toku prva tri mjeseca tekuće godine uporno su ponavljali greške i rizikovali da budu uhvaćeni.

Na pitanje da li među ponavljačima ima i onih koji su već robijali za ova djela, prvi čovjek dobojske policije odgovara:

"Naravno - i koji su bili na izvršenju sankcija, znači na izvršenju kazne zatvora, i lica koja smo mi zadokumentovali, podnijeli određene izvještaje ili prekršaje, a nije još okončan sudski postupak, znači nije donesena presuda. Evo, sinoć smo imali jedno oduzimanje na području grada Doboja, negdje oko 120 grama spida i određena količina marihuane, gdje se radi opet o povratniku tu s području Doboja i on će danas biti sproveden u Tužilaštvo. Mi očekujemo da će Tužilaštvo za isto lice zatražiti mjeru pritvora od strane Suda", naveo je Radinković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak