Maloljetnik izvršio pljačku marketa pred policajcem koji nije bio na dužnosti

Srna
Maloljetnik izvršio pljačku marketa pred policajcem koji nije bio na dužnosti
Maloljetnik iz Banja Luke osumnjičen je da je uz prijetnju nožem ukrao 8.400 KM iz marketa u tom gradu, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

Razbojništvo se dogodilo u subotu, 15. decermbra, oko 22.00 sata u Ulici Slobodana Kusturića.

Nedugo nakon razbojništva, maloljetnika je uočio i uhvatio policajac koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, zadržao ga do dolaska policijskih službenika koji su ga priveli i utvrdili da je riječ o sedamnaestogodišnjaku iz Banja Luke.

Kod maloljetnika je pronađen ukradeni novac, a obaviješten je tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku preduzmu potrebne radnje radi dokumentovanja krivičnog djela, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj, dodaje se u saopštenju.

U toku je rad na utvrđivanju povezanosti maloljetnika sa drugim izvršenim krivičnim djelima razbojništva na području banjalučke Policijske uprave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak