Lažna dojava o bombi ispraznila restoran u Mrkonjić Gradu

0
Radiosarajevo.ba
Lažna dojava o bombi ispraznila restoran u Mrkonjić Gradu

Policija traga za osobom koja je u subotu lažno prijavila da je postavljena bomba u mrkonjićkom restoranu "Damiano's", u mjestu Podbrdo.

Kako je potvrđeno Nezavisnim, zbog dojave o postavljenom eksplozivu, radnici i gosti koji su se zatekli u loklalu morali su napustiti objekat kako bi se izvršio kontradiverzioni pregled.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, jučer oko 18.15 sati nepoznata osoba prijavila da je u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Podbrdo, općina Mrkonjić Grad, postavljena eksplozivna naprava.

Najbolje gnojivo za cvijeće u posudi i obavezno ne saditi sa vrtnom zemljom

"Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad izašli su na mjesto događaja, evakuisali prisutne, te izvršili protivdiverzioni pregled. Kontradiverzionim pregledom nije pronađena eksplozivna naprava", rekli su u PU Mrkonjić Grad.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Oni su dodali da je u toku rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak