Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

3
A. S.
Gori kuća u Sarajevu: Vatrogasci se više od sat bore sa vatrenom stihijom

U sarajevskom naselju Breka, u subotu, 27. jula, došlo je do požara na stambenom objektu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo su (PVB KS) na terenu više od sat vremena i bore se sa vatrenom stihijom.

Kako javlja čitatelj portala Radiosarajevo.ba, koji nam je poslao snimak, zapaljena je kuća u  ovom sarajevskom naselju.

Baščaršija u subotu uvečer krcata turistima: Evo šta smo snimili na +32 stepena

"Veliki dim je iznad samog naselja, a vatrogasci se bore da ugase požar na kući. I građani su tu da pomognu", dodao je naš čitatelj.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, vatrogasci su brzo i profesionalno reagirali. Pojedini pripadnici PVB KS, koji su učestvovali u ovoj akciji spašavanja objekta, kako saznajemo, malo su se "nagutali dima", ali se svi dobro osjećaju. 

U ovom trenutku nema informacija o šteti, kao i eventualnim povrijeđenima, jer je tokom subote, 27. jula, iznenada došlo do prekida teklefonskih veza prema Operativnom centru PVB KS.

Sarajevski vatrogasci pod rotacijom projurili centrom grada: 'Imamo veliku intervenciju na Breki'

Ranije je naš portal objavio da su na intervenciju izašla dva vozila PVB KS pod rotacijom, koji su otišli u pravcu sarajevskog naselja Breka.

Požar je izbio oko 15.20 sati, a prvu informaciju možete pročitati na linku OVDJE.

Pogledajte:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak